Icelandic brunch - képes beszámoló a 4. napról (Halász Judit)
Mivel ma is egy reggel 8 órától este 9-ig tartó napon vagyok túl, csak rövid beszámolót írok. A nap egyetlen eseményét szeretném kiemelni. Az élményeken át megismerni jegyében, ma egy "Icelandic brunch"-ot szervezett nekünk Mária, a tanárunk. Kár, hogy a képek mellé nem tudom mellékelni az ízeket és szagokat. Nem véletlen, hogy nem illatot írtam, habár az izlandi fahéjas csiga illata ínycsiklandó volt.
As today is another day that lasted from 8am to 9pm, I'll just write a short report. I would like to highlight only one event of the day. In the spirit of getting to know through experience, today we had an "Icelandic brunch" organised for us by our teacher, Maria. It's a pity I can't attach the tastes and smells to the pictures. It's no accident that I didn't write a scent, although the scent and taste of Icelandic cinnamon rolls are delicious.
A nap találós kérdése: Mit kóstoltam meg, amikor a fentebbi képek készültek rólam?
Question of the day: what was I tasting when the above pictures were taken of me?
Egyébként az összes többi étel, amit megkóstoltam, a különböző szárított halak, a füstölt lazac nagyon ízletesek voltak.
Otherwise all the other dishes I tried , the various dried fish, the smoked salmon were very tasty.
Mivel nem érkezett eddig válasz a kérdésemre, elárulom a megfejtést. A reakcióm kiváltója a fentebb látható kis dobozban megbújó étel volt. Ez az izlandiak egyik nemzeti eledele, a rothasztott cápahús. A szaga olyan penetráns, hogyha levenném a dobozka fedelét a református nagytemplomban, akkor mindenkit ki tudnék vele üldözni onnan. Az íze pedig a pálpusztai sajtra emlékeztet. Az izlandiak is gyorsan le szokták öblíteni egy kis nemzeti itókával.
VálaszTörlés