Erasmus+ 2023 - 1. csoport (4. nap)

Kedves Olvasók!

Következzen Baranyi Dóra Judit és Kiss Veronika (11.C) beszámolója a pénteki napról:

Reggel 8:30-ra mentünk be az iskolába, ahol megvártuk még mindenki megérkezik, majd a spanyolokkal együtt felszálltunk a buszra, ami elvitt minket egy természetvédelmi területre, aminek a neve: Laguna de Zóñar.

Egy nagyon szép tavat néztünk meg az iskolával. Szerencsére nagyon jó időnk volt, ezért gyönyörű volt a kilátás. Volt két idegenvezetőnk, akik nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, illetve rengeteg érdekességet mondtak a tóról és a tavat körülvevő állatvilágról. Az idegenvezetőink nagyon sok érdekességet mondtak az itt élő állatvilágról. Megtudtuk azt is, hogy régebben a tóba pontyokat telepítettek, de sajnos nem tett jót az ökoszisztémának, ezért meg kellett  ölni a pontyokat. A tónál nagyon sok kacsa él, például vadkacsák, ami spanyolul: Ánade azulón.




A délutánt a saját spanyol párunkkal töltöttük. Erről külön-külön írunk, hogy kinek hogy telt a délutánja.


Dóri:

Az én spanyol párom Carla. Vele mentem haza és egy nagyon finom spanyol ebéddel vártak. Miután megebédeltünk volt egy kis pihenés aztán elvitt engem a legjobb barátnője tánc edzésére. Onnan hárman mentünk tovább vacsorázni.

Vera:

Délután sütit sütöttem Sierrával, Szonjával és Marinával. Azután elmentünk a városba, találkoztunk a barátaikkal és a mieinkkel, aztán elmentünk pizzát enni és sokat beszélgettünk.



We arrived at school at 8:30, where we had to wait for those who were late. Then we got on the bus with the Spanish, and we headed to a Natural Park that is called Laguna de Zóñar. We could look around a beautiful lake. Fortunately, the weather was beautiful, so we got a beautiful view. We had two guides, provided by the park. They were kind and helpful, and they shared a lot of interesting information about the lake and the wildlife around it. We got to know a very interesting fact, that the fishermen planted carps into the lake, which destroyed the ecosystem, so they had to poison them. At present there are a lot of ducks living here and a special kind of wild duck, called Anade azulon.

We spent the afternoon with our Spanish partners separately, so we will introduce our afternoons.


Dóri:

My Spanish partner is called Carla. I went home with her after the visit, and we had a very delicious Spanish lunch. Then, we took a nap and after that, I was taken to the dance lesson. After the lesson I, my partner and her friend had dinner together.

 

Vera:

In the afternoon, I baked cakes with Sierra, Szonja and Marina. Then we went into town to meet our and their friends. We had a pizza together and we chit-chatted a lot in English.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erasmus+ 2023 - 1. csoport (2. nap)

Lindau - 2. nap - Petróné Elek Zsuzsa

Erasmus+ 2023 - 1. csoport (3. nap)